Waarom bunq de ideale bank is voor een ZZP-er samen met ExactOnline

ExactOnline heeft koppelingen met een aantal Nederlandse banken. Dat werkt erg prettig omdat iedere dag een afschrift klaar staat om verwerkt te worden (of dat wordt voor je gedaan, afhankelijk van je ‘no-hands’ instellingen .

Toch kan het nog makkelijker en goedkoper. Een van de nadelen van een bankkoppeling is dat deze alleen beschikbaar is met een zakelijke rekening van een van de ondersteunde banken (Rabo, ING, ABNAMRO en KNAB). En juist met een zakelijke rekening gaat de meter lopen en betaal je letterlijk voor iedere handeling (afschrift, betaling, ontvangst, etc).

Bunq is daar niet anders in, met betrekking tot een zakelijke rekening. Wel is het mogelijk om met een consumentenvereniging ook eens koppeling te maken met ExactOnline. En daarbij is de frequentie van het bijwerken ook anders dan met de overige banken. Het is namelijk real-time. Iedere transactie op je rekening wordt meteen in ExactOnline geïmporteerd en verwerkt (afgeletterd, of toegewezen aan een rekening).

Een ander voordeel is dat je bunq ook kan gebruiken in combinatie met Apple Pay, en dat is lang niet altijd het geval bij de zakelijke varianten van de andere Nederlandse Banken.

Is het dan alleen maar positief? Nee, Exact moet zeker nog een optie toevoegen om ook de inkoopfacturen vanuit ExactOnline meteen te kunnen betalen via bunq. Ook moet je bij bunq goed opletten welk abonnement je nodig hebt voor specifieke functionaliteit. Zo heb je voor auto afschrift export, automatisch BTW reserveren en bonnetjes scannen, het ‘supergreen’ abonnement nodig (voor € 16,99 per maand).

Dus wanneer je het niet overkomelijk vindt dat je een rekening gebruikt met je eigen naam, ipv een bedrijfsnaam, dan is dit een hele handige optie waarmee je ook nog eens alle premium tarieven bespaart die gelden bij een zakelijke rekening.